Guidad vandring till Hambergsdagarna

Guidad vandring till Hambergsdagarna
From SEK SEK2,350.00
  • Duration: 2 Days (approx.)
  • Location: Jokkmokk, Norrbottens län
  • Product code: HikeHamberg
Ett årligt event om Axel Hambergs livsprojekt

Följ med upp till Pårek/Boarek och lär dig mer om Axel Hambergs upptäckter och äventyr. Varje år i augusti ordnas Hambergsdagarna i Pårek/Boarek i utkanten av Sareks nationalpark. Eventet är öppet för alla men är du ovan vid fjällvandring erbjuder vi en guidad tur till eventet. Vi hämtar dig på busstationen i Jokkmokk och startar vandringen i Kvikkjokk där vi fortsätter upp längs Kungsleden tills vi viker av västerut upp mot Boarek/Pårek.

Hambergsdagarna anordnad av världsarvsförvaltningen Laponia laponiatjuottjudus och svenska fjällklubben för att berätta historien om områdets mest ihärdiga forskare och professor, Axel Hamberg. Både han och hans medhjälpare och studenter spenderade långa perioder i Sarek både sommar och vintertid. Under 30 år av forskning i Sarek nationalpark skaffade sig Axel Hamberg en bred kunskapsbas om både flora, fauna och geologi i Sarek nationalpark. Laponia Adventures finns på plats för att dela med sig av sina erfarenheter av vandring i Sarek nationalpark. Vi diskuterar fjällsäkerhet och allmänna fjällkunskaper, sommar som vinter.

Den här vandringen är för dig...

...som vill besöka Hambergdagarna men känner dig osäker på att vistas i fjällen på egen hand. Kanske reser du ensam och vill ansluta dig till en grupp med likasinnade eller helt enkelt bara vill lära dig mer av en lokal guide. Du måste kunna gå 15 km i ojämn terräng med en ryggsäck på 15-20 kg.

Priset inkluderar:

  • Lokal engelsk och svensktalande guider
  • Minbus Jokkmokk-Kvikkjokk
Skatt och avgifter

Moms är inkluderat i priset.

Sista minuten:

Onlinebokningen är bara öppen fram till 7 dagar innan turen startar. Vänligen kontakt oss om du är intresserad av att göra en sista minuten bokning så ser vi om det är möjligt. 

Kontaktinformation
Mail: info@laponiaadventures.com
Telefon (Christian): 070 260 05 37
Telefon (Mirja): 070 547 97 10